Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po požáru v rodinném domě v Polešovicích

Dne 26. 6. 2009 v 00:42 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Polešovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Polešovice a Nedakonice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru televizoru v rodinném domě.

Požár zjistila majitelka, která šla po půlnoci na toaletu a ucítila v domě kouř. Následně vzbudila svého manžela a ten požár televizoru bleskově uhasil pomocí kbelíků s vodou.

Jako první z hasičů dorazila místní jednotka dobrovolníků, jejichž členové pronikli do domu a zničený televizor i částí nábytku vynesli ven. Po dojezdu profesionálů byl dům překontrolován a odvětrán od zplodin hoření. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitelé popsali celou situaci a šetření ukázalo na technickou závadu televizoru. V době vzniku požáru byl přístroj v režimovém stavu stand-by, tedy pod proudem a vypnutý na dálkové ovládání.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč. Díky včasnému zjištění požáru a rychlému uhašení nedošlo k rozšíření plamenů na blízký nábytek a majitelé si tak uchránili značné hodnoty.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet