Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Moravskoslezští hasiči v noci odklízeli několik desítek stromů, pokračují i po celou neděli

Ke čtyřem desítkám událostí vyjížděly jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů v Moravskoslezském kraji od sobotního večera 17. 3. 2018 do nedělního poledne 18. 3. 2018 v souvislosti se silným větrem, který pomalu ustává a s tím i počet výjezdů. Dosud se obešly bez zranění i větších materiálních škod.

Více než dvě desítky výjezdů mají na kontě hasiči z okresu Bruntál, hlavně z Rýmařova a okolí. U každého výjezdu obvykle řešili odstraňování několika stromů. Kvůli popadaným stromům jsou od nedělního rána uzavřeny dva silniční úseky: Sobotín-Stará Ves (1/11) a Tvrdkov-Ruda.

V oblasti Rýmařova hasiči odstraňovali stromy v sobotu od půl osmé večerní po celou noc i ráno především ve Valšovském žlebu na silnici mezi Rýmařovem a Dlouhou Loučkou a na silnici 1/11 přes sedlo Skřítek mezi Rýmařovem a Šumperkem.

V Lomnici museli hasiči (HZS Bruntál a JSDHO Lomnice) vyprostit v neděli ráno dva osobní automobily z příkopu, kam sjely kvůli navátým sněhovým jazykům. Nehody se obešly bez zranění.

V souvislosti se silným větrem vyjely jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů v Moravskoslezském kraji od sobotního do nedělního večera (18. 3. 2018) celkem 65×.

Šlo hlavně o odstraňování popadaných stromů a odstraňování či provizorní upevnění plechových střešních krytin. Tyto události se dosud obešly bez zranění i větších materiálních škod.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet