Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Preventivní program Hasík na základních školách

Stejně tak jako v předešlých letech i ve školním roce 2008/2009 navštěvovali instruktoři požární preventivní výchovy nstržm. Hynek Černý a mjr. Bc. Jaroslava Černá, děti na základních školách v okrese Beroun. V letošním roce opakovaně navštívili základní školy v Komárově, Hostomicích, Zdicích a v Berouně – Závodí.

Preventivní program Hasík je zaměřen na žáky druhých a šestých tříd. Besedy se skládají z teorie, praktických ukázek a krátkých naučných videoklipů tak, aby byla upoutána pozornost dětí po celou vyučovací hodinu. Při návštěvě na školách se žáci seznámí s činností hasičů, naučí se správně a stručně oznámit událost na tísňovou linku. Dozví se zásady chování při požáru v domácnosti, rozdělení a vhodné použití ručních hasicích přístrojů. Na závěr každé vyučovací hodiny se jeden z instruktorů oblékne do zásahového obleku, ochranné helmy a dýchacího přístroje a ukáže dětem způsoby záchrany osob z hořící budovy.

Činnost dvojice instruktorů z HZS Středočeského kraje, ÚO Beroun bude pokračovat i o prázdninách kdy budou navštěvovat letní dětské tábory.


Info: mjr. Bc. Jaroslava Černá
HZS Středočeského kraje


-swo-

Sdílet