Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při tragické dopravní nehodě na dálnici D1 zahynul řidič kamiónu

Dnes 26. června 2009 krátce po půl jedné byly vyslány jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Říčany a Benešov společně s jednotkou JSDH Senohraby k dopravní nehodě nákladního vozidla na 24 km ve směru na Prahu.

Dnes 26. června 2009 krátce po půl jedné byly vyslány jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Říčany a Benešov společně s jednotkou JSDH Senohraby k dopravní nehodě nákladního vozidla na 24 km ve směru na Prahu.

Jako první se na místo události dostavila jednotka HZS Benešov, která přijela po dálnici a provedla prvotní průzkum. Následně přijela jednotka HZS Říčany, která přijela k nehodě od Senohrab, přímo pod dálniční most. Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o nehodu německého kamiónu převážejícího kovové profily. Kamión prorazil svodidla a následně sjel mimo vozovku zhruba 25 metrů pod úroveň vozovky.

Již z prvního průzkumu bylo jasné, že řidič, který zůstal, uvězněn v kabině NA nehodu neměl šanci přežít. Což potvrdil i přítomný lékař ZZS Praha venkov. Po zadokumentování dopravní nehody policií ČR bylo z rozhodnutí VZ provedeno zabezpečení trosek NA a poté vyproštění těla řidiče.

Činnost jednotek komplikoval špatně přístupný terén. Na pokyn VZ informován pracovník životního prostředí. Vyproštění kamiónu a sanaci půdy z důvodu úniku ropných produktů provede specializovaná firma.


ppor. Martin Hruška
HZS Středočeského kraje


-swo-

Sdílet