Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě byly zraněny dvě osoby

Do Horních Ředic vyjížděli hasiči z Holic ve 13.26 hodin. Jednalo se o dopravní nehodu dvou osobních vozidel. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které byly předány do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči odpojili akumulátory, aby nedošlo k požáru a zamezili úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, stanice Holice

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice


K vážné dopravní nehodě do Starých Ždánic vyjížděli profesionální hasiči z Pardubic 26. června ve 14.05 hodin. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů s nákladním vozidlem. Na místě byly zraněny dvě osoby vážně a jedna osoba utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Hasiči dále zabezpečili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Na místo nehody přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Bezvládné tělo hasiči vyprostili ze zdemolovaného vozidla poté, co policisté zadokumentovali a vyšetřili nehodu. Vraky automobilů hasiči naložili pomocí jeřábu na vozidla odtahové služby. Odstraňování následků této nehody trvalo až do 19.08 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy


Pátek, 26. června, nebyl příliš šťastný pro posádky hned tří vozidel. V Mikulči na Svitavsku se po 14 hodině střetla tři vozidla – dvě Škody Fabia a Fiat Brava. Dvě vozidla skončila mimo vozovku a třetí zůstalo na vozovce. Ještě před příjezdem hasičů zdravotníci dostali z vozu dvě děti ve věku přibližně dva roky a pět let a dospělou osobu. Další osobu, řidičku, už museli ze zdemolovaného vozu vyprostit hasiči. Dále pomohli s transportem vyproštěné řidičky do sanitního vozu. Celkem bylo při nehodě zraněno šest osob. Na místě zasahovali hasiči ze Svitav a Litomyšle. Po vyšetření dopravní nehody policisty hasiči pomocí jeřábu naložili jedno vozidlo na odtahovou službu a další dvě odtáhli na blízkou odstavnou plochu, aby netvořily překážku silničního provozu.


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-swo-

Sdílet