Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobil při nehodě spadl ze silničního nadjezdu vedoucího nad železniční tratí mezi obcemi Bolatice a Chuchelná

K vážné dopravní nehodě vyjížděli ve čtvrtek 22. března ráno záchranáři ZZS MSK na Opavsku. Před tři čtvrtě na sedm byli operátoři záchranné služby informováni o havárii osobního vozidla mezi obcemi Bolatice a Chuchelná.

Na místě zasahoval tým leteckých záchranářů a posádka rychlé zdravotnické pomoci.

Automobil při nehodě spadl ze silničního nadjezdu vedoucího nad železniční tratí, a to na vlakové koleje pod mostem. Zůstal v něm zaklíněn pětatřicetiletý muž, jehož museli obtížně vyprošťovat přivolaní hasiči.

Fabia skončila na náspu železničních kolejí asi 15 metrů pod silničním mostem. Hasiči z ní museli opatrně vyprostit zraněného a zaklíněného řidiče (35), který jel sám.

Zasahovaly zde dvě jednotky HZS Moravskoslezského kraje – ze stanic Hlučín a Opava, společně s nimi jednotka dobrovolných hasičů Hlučín a drážní hasiči (SŽDC),

uvedl Petr Kůdela, mluvčí moravskoslezských hasičů.

Pacient byl v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj poté, co byl převzat do péče zdravotníků, zjistil poranění hlavy, horní končetiny a nevyloučil ani další závažná zranění.

Pacient byl zaintubován, připojen k umělé plicní ventilaci a monitoru srdeční činnosti. Záchranáři zajistili žilní vstup a přístup do kostní dřeně, kterými zahájili podávání potřebných farmak.

Po dalších úkonech v rámci přednemocniční neodkladné péče byl postižený letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice. Jeho stav zůstával velmi vážný i v době předání do rukou lékařů urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet