Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda v Šumperku se obešla bez zranění, řidič přehlédl protijedoucí vůz

Ve čtvrtek 22. března 2018 po poledni přijali policisté oznámení o dopravní nehodě dvou osobních vozidel, ke které došlo v Šumperku, na křižovatce ulic Jesenická a M. R. Štefánika.

Šestapadesátiletý řidič vozu Škoda Octavia přijíždějící do křižovatky s ulicí Jesenickou z ulice M. R. Štefánika chtěl odbočit vlevo směrem na Rapotín. Při tomto manévru zřejmě přehlédl vůz značky Peugeot jedoucí ve směru od železničního viaduktu.

Tomuto nedal přednost v jízdě, v důsledku čehož došlo ke střetu předních obrysů vozidel. Po střetu bylo vozidlo Peugeot odhozeno vlevo, kde narazilo do sloupu semaforu, který se vlivem nárazu lehce vyvrátil.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Dechové zkoušky, kterým se řidiči dobrovolně podrobili, vyloučily jejich ovlivnění alkoholickými nápoji.

Škoda na vozidle Octavia byla předběžně vyčíslena na částku 20 tisíc korun, na voze Peugeot na částku 150 tisíc korun a na poškozeném semaforu na 30 tisíc korun. Přestupek motoristy policisté vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
Policie ČR
Sdílet