Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě v Ostravě-Porubě bylo zraněno šest osob, jednu museli hasiči vyprostit

Dvě hasičské jednotky likvidovaly v sobotu 24. března 2018 odpoledne následky dopravní nehody tří osobních vozidel na výjezdu z ostravské části Poruba.

Nehoda byla na tísňovou linku oznámena půl hodiny po poledni. K události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic HZS MSK v Ostravě – Porubě a Ostravě – Zábřehu.

Nejvážnější byl stav muže, který zůstal zaklíněn ve vraku automobilu a musel být vyproštěn hasiči. Nalézal se v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékařka musela provést intubaci jeho dýchacích cest a převést muže na umělou plicní ventilaci. Po zajištění přednemocniční neodkladné péče byl transportován na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice. Jeho stav byl v okamžiku předání kritický.

Dva muži ve věku 24 a 39 let byli ošetřeni se středně závažnými poraněními hrudníku a hlavy, devětašedesátiletá žena pak s duševním otřesem po události. Osmi a devítileté děti byly při vědomí a mimo ohrožení života. Těchto pět pacientů záchranáři po ošetření předali ve Fakultní a Městské nemocnici Ostrava.

řekl k události mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že v jednom z havarovaných automobilů zůstala zaklíněná osoba. Za pomoci hydraulických nástrojů ji opatrně vyprostili a předali přivolaným zdravotníkům.

O úklid vozovky se postaraly Ostravské komunikace.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet