Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POVODNĚ: Likvidační práce na Jesenicku stále pokračují

Likvidační práce na Jesenicku stále pokračují. Na místě pracují dobrovolní a profesionální hasiči, armáda, dobrovolníci a další. Činnosti se soustředí zejména na uvolňování komunikací, zajišťování poškozených silnic a mostů, vyklízení objektů od nánosů bahna a naplavenin, čerpání vody, čištění zdrojů vody, nouzové zásobování obyvatelstva, uvolňování a čištění koryt vodních toků.

Likvidační práce na Jesenicku stále pokračují. Na místě pracují dobrovolní a profesionální hasiči, armáda, dobrovolníci a další. Činnosti se soustředí zejména na uvolňování komunikací, zajišťování poškozených silnic a mostů, vyklízení objektů od nánosů bahna a naplavenin, čerpání vody, čištění zdrojů vody, nouzové zásobování obyvatelstva, uvolňování a čištění koryt vodních toků.

Na pomoc dnes vyjelo také 97 dobrovolných hasičů z jiných okresů kraje. 

Velký Újezd
Náměšť na Hané
Bohuňovice
Velký Týnec
Hlubočky
Senice na Hané
Červenka
Velká Bystřice
Velké Losiny
Loučná nad Desnou
Nový Malín
Loštice
Mohelnice
Hanušovice
Bludov
Dlouhomilov
Moravičany
Sobotín
Zlaté Hory
Lipová-lázně

V postižených oblastech jsou rozmístěny kontejnery s pitnou vodou, 300 vysoušečů pracuje na plné obrátky.Lidem v postižených oblastech nejvíce chybí pracovní a čistící prostředky.

Veškeré nabídky pomoci, ať už půjde o techniku, materiál, potraviny, ale také nabídku fyzické práce by měli dobrovolníci směřovat na Krajské operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, nejlépe e-mailem: opis@hzsol.cz, ve kterém by uvedli: jméno, co nabízí a kontakt na sebe. V případě vznesení požadavku z postižené oblasti budeme nabízejícího kontaktovat. Těm, co už pomoc nabídli, děkujeme.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje 
Sdílet