Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Klenčí pod Čerchovem narazil kamion do domu, řidiče museli hasiči vyprostit

Dne 26. března 2018 v 14:55 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici II. třídy č. 189 v obci Klenčí pod Čerchovem.

Osmapadesátiletý řidič nákladního automobilu tovární značky Volvo s návěsem Schmitz Cargobull jedoucí ve směru od Lískové na Draženov na přímém úseku v mírném klesání bez dosud zjištěného důvodu vjel na pravou krajnici a dále vpravo na parkoviště přilehlé ke komunikaci, kde postupně narazil do zaparkovaných osobních automobilů Škoda Octavia a Nissan Almera, která náraz posunul na oplocení domu.

Dále poškodil sloup telefonního vedení, kdy nedošlo k poškození vedení, a oplocení dalšího domu.

Řidič dále s nákladní soupravou narazil do sloupu elektrického vedení (k přerušení dodávky elektrického proudu nedošlo), oplocení domu, svislých dopravních značek, vrátek a další části oplocení domu spolu se živým plotem, do zděné garáže a následně do rodinného domu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče kamionu.

Muž byl z místa transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni. Vzhledem ke zranění nebylo u řidiče možné provést dechovou zkoušku ke zjištění, zda neřídil vozidlo pod vlivem alkoholu, byl proto nařízen odběr krve v lékařském zařízení.

Při dopravní nehodě vznikla škoda, která byla vyčíslena na 4 197 000 korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

por. Mgr. Dagmar Brožová
Policie ČR
Petr Poncar
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet