Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Brněnsku odklízeli stromy a čerpali podchod

Od včerejšího večera, kdy hasiči v Jihomoravském kraji do 20 hodin vyjížděli k 55 zásahům, pokračovali i dnes, 30. 6. 2009 v odstraňování následků bouřek a přívalových dešťů.

Zasahovali na Brněnsku, v krajském městě a na Znojemsku. Na Brněnsku včera před 21. hodinou hasiči na silnici z Dolních Louček do Újezdu u Tišnova z vozovky odklízeli vyvrácený strom. S motorovými pilami při úklidu stromů zasahovali také dnes ráno. Před 6. hodinou odstraňovali strom, který zatarasil silnici z Hajan do Želešic. Strom, vyvrácený na silnici, pořezali a uklidili také z vozovky komunikace z Radostic do Střelic. Ve 14.35 hodin byli hasiči přivoláni do Legionářské ulice v Židlochovicích ke dvěma nalomeným větvím vzrostlého stromu, které by při poryvu větru mohly spadnout na dráty el. vedení i na chodník. Hasiči použili vysokozdvižnou plošinu, ze které nalomené větve postupně odřezali a jejich zbytky uklidili.

V Brně hasiči krátce po 8. hodině vyjížděli na cyklostezku nedaleko pavilonu Anthropos v Pisárkách. Cyklostezku v délce zhruba 10 metrů zcela zatarasily čtyři vyvrácené, nebo nakloněné a částečně spadlé stromy. Hasiči kmeny postupně rozřezali, odklidili a stezku po 10. hodině uvolnili. Zablácený povrch komunikace ještě opláchli vodou.

K zásahu s motorovou pilou v 11.55 hodin vyjížděli hasiči také na Znojemsku. Na cestě do zahrádkářské kolonie na okraji Moravského Krumlova rozřezali vyvrácený strom a komunikaci uvolnili od pořezaných částí kmenu.

S čerpadly hasiči dnes ráno po 8. hodině zasahovali v Tišnově. U kruhového objezdu na hlavní silnici odčerpávali vodu z podchodu, zaplaveného místy až do výše 50 centimetrů. Ze zatopeného podchodu hasiči odčerpali zhruba 15 krychlových metrů vody a v 9.15 hodin se objekt podařilo opět uvolnit pro chodce a cyklisty.



Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-wap-

Sdílet