Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky zasahovaly u nehody dvou osobních vozidel na dálnici D5

Jednotka SDH Zbiroh vyjela 29. března 2018 v 11:59 na dopravní nehodu dvou osobních vozidel na 46. kilometr dálnice D5 ve směru na Plzeň.

Na místo události dále vyjela jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany, jednotka HZS Středočeského kraje z požární stanice Hořovice, ZZS Rokycany, ZZS Radnice, PČR a SÚD Plzeňského kraje.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že jedno havarované vozidlo se nachází v rychlém pruhu kolmo ke svodidlům se zapojeným přívěsem. Druhé havarované vozidlo se nacházelo v odstavném pruhu přibližně 50 metrů od nehody.

Hasiči provedli zajištění místa dopravní nehody a protipožární opatření na havarovaných vozidlech. V prvním vozidle cestovalo celkem 5 osob, 2 dospělí a 3 děti.

Hasiči poskytli předlékařskou pomoc zraněné dospělé osobě, která si stěžovala na bolest dolní končetiny a vzhledem k vyhovující poloze byla ponechána do příjezdu ZZS ve vozidle.

Jedno z dětí si stěžovalo na bolest hlavy, hasiči mu proto preventivně zafixovali krční páteř za pomoci krčního límce a všechny děti odvedly z místa nehody do vozidla RZA, kde jim poskytli tepelný komfort a psychologickou­ pomoc.

Nejmenší účastník obdržel od hasičů pro zmírnění stresu ze vzniklé situace plyšového Dráčka Záchranáčka. Po příjezdu ZZS byli zranění předáni do její péče a jednotky spolu dále vzájemně spolupracovaly při odstraňování následků DN.

Řidič z druhého vozidla vyvázl nezraněn. Po dohodě s velitelem zásahu se jednotka vrátila zpět na základnu. Po dobu zásahu byl provoz v místě dopravní nehody veden odstavným pruhem.

JSDH Zbiroh
Sdílet