Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouřky a přívalové deště opět zaměstnaly hasiče

Silné bouřky s přívalovými dešti včera odpoledne zaměstnaly hasiče zejména na Brněnsku a Hodonínsku.

Od 15 do 20 hodin hasiči v Jihomoravském kraji v souvislosti s bouřkami vyjížděli k téměř 30 zásahům. V Zastávce na Brněnsku odčerpávali zatopené sklepy v ulicích Stará osada, Červený vrch, Cukrovarská, zatopenou kotelnu mateřské školy čerpali v ulici U školy. V Havířské ulici ve Zbýšově likvidovali potopu ve sklepě, zatopeného do výšky 1,5 metru. Do Babic u Rosic hasiči vyjížděli k čerpání laguny u zdejší mateřské školy.

U Rosic hasiči uvolňovali vozovku od vyvráceného stromu. V Zastávce hasiči z jednotky Správy železniční dopravní cesty odstraňovali dva stromy, které spadly na železniční trať.

Na Hodonínsku se hasiči potýkali s vodou v zatopených sklepech v Miloticích, Bukovanech, a v Nádražní ulici v Dubňanech, kde voda dosahovala až do výšky 60 centimetrů. V Brněnské ulici v Hodoníně čerpadly likvidovali vodní lagunu na ploše zhruba 100 čtverečních metrů. V Palackého ulici v Dubňanech čerpali zaplavený sklep a současně stavěli provizorní hráz z písku, protože na dům tekla voda s bahnem z polí. Vyvrácené stromy pomocí motorových pil likvidovali ze silnic u Ždánic a Archlebova. V Hornické ulici likvidovali vzrostlý strom, který spadl na dvoupatrový obytný dům. Událost se obešla bez zranění a zjevných škod.

Na Břeclavsku hasiči s motorovými pilami zasahovali na silnici z Drnholce do Litobratřic. Na vozovce pořezali a ze silnice uklidili tři vyvrácené stromy.

Na Znojemsku hasiči zasahovali v Derflicích, kde voda zaplavila sklepy několika domů. Hladina vody tam sahala po kolena.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet