Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě v Brně zemřel řidič, na křižovatce ulic Štefánikova a Šumavská se střetly dva automobily

Minutu po půlnoci z pátku na sobotu 31. března 2018 policisté přijali informaci, že se v Brně stala vážná dopravní nehoda. Na křižovatce ulic Štefánikova a Šumavská se střetla dvě osobní auta a následky v jednom z nich jsou tragické.

Vozidlo Mercedes bylo po nárazu vymrštěno na sloup veřejného osvětlení. Dvaadvacetiletý řidič tím utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Jeho tři spolujezdci byli převezeni do nemocnic. Ve vozidle BMW cestoval řidič a dva spolujezdci. Všichni vyvázli bez zranění.

U události zasahovali hasiči ze stanic Lidická a Líšeň. Vyprostili 3 osoby a předali je do péče ZZS. Dále odpojili akubaterie, provedli protipožární opatření na vozech a uklidili uniklé provozní kapaliny.

HZS Jihomoravského kraje

Jedenatřicetiletý řidič alkohol před jízdou nepil a ani nebyl pod vlivem drog. Komunikace byla v těchto místech až do čtvrté hodiny zcela neprůjezdná.

Provoz byl po ukončení šetření na místě a po odtažení vozidel a úklidu vozovky obnoven pár minut před pátou hodinou ranní. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
Policie ČR
Sdílet