Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Třetí ročník Netradičního požárního útoku TOHATSU Cup Radíkov 2009

Divácky zajímavé hasičské závody proběhly v sobotu 27. 6. 2009 v Radíkově u Olomouce. Sbor tamních dobrovolných hasičů totiž uspořádal na místní vodárenské nádrži 3. ročník Netradičního požárního útoku. „Tato soutěž je neobvyklá v tom, že napřed šestičlenná družstva hasičů překonávají přehradu na raftu. Potom následuje požární útok do kopce,“ vyjmenoval nástrahy trati hlavní organizátor Petr Bernard.

Divácky zajímavé hasičské závody proběhly v sobotu 27. 6. 2009 v Radíkově u Olomouce. Sbor tamních dobrovolných hasičů totiž uspořádal na místní vodárenské nádrži 3. ročník Netradičního požárního útoku.

„Tato soutěž je neobvyklá v tom, že napřed šestičlenná družstva hasičů překonávají přehradu na raftu. Potom následuje požární útok do kopce,“ vyjmenoval nástrahy trati hlavní organizátor Petr Bernard.

Letos dorazilo rekordních dvacet týmů mužů a žen a to nejen z blízkého okolí, ale i z Kroměřížska, Zlínska a Jižní Moravy. Přijelo i družstvo ze slovenských Rusovců.

Na soutěžící čekala dvě kola. Vítězství z předchozích dvou ročníků obhajovali domácí. Letos se však museli spokojit s třetím místem. O celkovém vítězi rozhodly setiny. Když se na poslední soutěžní pokus mužské kategorie připravovali hasiči z Hluboček, málokdo tušil, k jakému dramatu se schyluje. Ti totiž o pouho pouhých 44 setin vteřiny vyfoukli první místo Chválkovicím.

Na startu nechyběla ani čtyři ženská družstva. První skončily ženy Droždína.

Více o soutěži naleznete zde.


-swo-




Sdílet