Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Počasí v Libereckém kraji stále zaměstnává hasiče

V úterý 30. června 2009 v průběhu odpoledne zasahovaly jednotky požární ochrany v Libereckém kraji u 11 událostí, které způsobily přívalové deště a vítr. Hasiči převážně odstraňovali polámané stromy ze silnic a železničních tratí a čerpali vodu ze zaplavených sklepů rodinných domů.

V úterý 30. června 2009 v průběhu odpoledne zasahovaly jednotky požární ochrany v Libereckém kraji u 11 událostí, které způsobily přívalové deště a vítr. Hasiči převážně odstraňovali polámané stromy ze silnic a železničních tratí a čerpali vodu ze zaplavených sklepů rodinných domů.

Polámané stromy a větve blokovaly provoz na silnici č. I/10 mezi Železným Brodem a Turnovem. Dobrovolní hasiči z Malé Skály odstraňovali 2 stromy zasahující do komunikace č. III/28213 v Besedicích. Další stromy odstraňovali jablonečtí profesionální hasiči v Bratříkově. Profesionální i dobrovolní hasiči z Turnova odstraňovali popadané stromy ze silnice u obce Klokočí.

Osobní vlak narazil okolo 16. hodiny na strom spadlý do kolejiště v turnovské části Hrubý Rohozec. Strom odstranili hasiči HZS SŽDC, s.o. a provoz na trati byl obnoven během jedné hodiny. Spadlý strom blokoval provoz také na železniční trati v Dolánkách u Turnova.

Přívalová voda z místního potoka zaplavila zahradu, sklep a přízemí dvou rodinných domů v Koberovech. Profesionální hasiči ze Semil spolu s dobrovolnými kolegy z Koberov a Železného Brodu pomáhali čerpat vodu a snažili se odklonit další přívaly vody. Voda velmi rychle opadla a obyvatelé se bezpečně dostali z domu.



Info: por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap- 

Sdílet