Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vedení Prezidia HaZZ SR na pracovní návštěvě ve Zlíně

Dne 1. 7. 2009 se ve Zlíně uskutečnila pracovní schůzka vedení HZS Zlínského kraje se zástupci Prezídia Hasičského a záchranného zboru Slovenské republiky.

Dne 1. 7. 2009 se ve Zlíně uskutečnila pracovní schůzka vedení HZS Zlínského kraje se zástupci Prezídia Hasičského a záchranného zboru Slovenské republiky.

Delegaci hostů vedl osobně prezident Hasičského a záchranného zboru Slovenské republiky (HaZZ) plk. JUDr. Alexander Nejedlý, kterého přijala ředitelka HZS Zlínského kraje (HZS ZLK) plk. Ing. Jarmila Čičmancová, Ph.D.

Delegace na nejvyšší úrovni se účastnil také viceprezident HaZZ pplk. Mgr. Róbert Károlyi, v doprovodu dalších kolegů z prezidia. Zastoupeni zde byli odborníci na operační řízení i prevenci.

Cílem pracovní schůzky bylo představení možností příjmu tísňového volání 112, které je propojeno do unikátních systémů operačního střediska HZS ZLK. Jedinečná technologická řešení a možnosti efektivního operačního řízení běží v našem kraji již několik let. Není tajemstvím, že HZS Zlínského kraje patří mezi sbory, které zavádí novinky mezi prvními a v minulosti jsme byli také mezi prvními kraji, které dokázaly spojit operační střediska do jediného centra v regionu. Tato problematika se odráží nejen v práci hasičů, ale dnes i ve vzájemném propojení s Policií ČR a nově i se Zdravotnickou záchrannou službou Zlínského kraje.

Průběh řešení mimořádné události měli možnost hosté sledovat v on-line video přenosu z operačního střediska do konferenční místnosti. Současně byla simulovaná dopravní nehoda vyhodnocována z pohledu správných zásad operačního řízení a také ve vztahu jednotlivých časů od nahlášení události až do výjezdu jednotky.

Kromě samotného systému operačního řízení, odkud jsou vysílány a organizovány jednotlivé výjezdy na pomoc občanům, se hosté zajímali také o speciální programy v oblasti stavební prevence. Tento systém je rovněž u nás v praxi používán řadu let a je významným pomocníkem na úseku státního požárního dozoru.


Info: mjr. Ivo Mitáček Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-wap-

Sdílet