Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněného řidiče museli hasiči z vraku osobního vozu vyprostit, v Uherském Brodě se střetl s tahačem

Krátce po třinácté hodině odpolední 3. dubna 2018 byli profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod vysláni k hlášené dopravní nehodě nákladního a osobního vozu u nedalekého nákupního centra.

Jednotka byla na místě do dvou minut od ohlášení události na krajské operační středisko. Jak bylo velitelem zásahu z místa potvrzeno, došlo zde ke střetu nákladního tahače Scania s osobním automobilem Citroen.

V osobním voze v době nehody cestovaly dvě osoby. Spolujezdkyně byla v době příjezdu hasičů mimo vrak vozu a se zraněním si ji převzala posádka přivolané zdravotnické záchranné služby.

Řidič byl ve voze zaklíněn a bylo nutné jej vyprostit pomocí speciálního hydraulického zařízení. Po rozstříhání poškozené části vraku se sevření řidiče podařilo uvolnit a se zraněním byl předán do péče zdravotníků.

Na pokyn velitele zásahu byl následně zajištěn a zlikvidován únik provozních náplní, a po zabezpečení místa události se jednotka vrátila na základnu. V době řešení nehody byla komunikace úplně uzavřena.

Dvaačtyřicetiletý řidič kamionu jel ulicí Šumická směrem do Uherského Brodu. I přesto, že se jedná o rovný úsek, řidič najel do protisměru. Jedno právě projíždějící vozidlo se kamionu stačilo vyhnout.

Citroen už takové štěstí neměl. Jeho řidič, když viděl kamion v protisměru, preventivně zastavil. Muž za volantem náklaďáku ale nijak nereagoval, do citroenu narazil a tlačil ho před sebou asi dvě stě metrů.

Muž a žena, kteří cestovali v osobním vozidle, utrpěli vážná zranění. Záchranáři je následně převezli do nemocnice.

Řidič kamionu zraněn nebyl. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, která vyšla negativní. Pozitivní ale vyšel test na drogy. Přiznal, že před pár dny požil pervitin.

Milena Šabatová, Policie ČR

Jakmile policie ukončila šetření a dokumentaci, vrátili se hasiči zpět na místo havárie a provedli úklid povrchu komunikace od střepů a úlomků obou vozů. V 16:48 hodin byl zásah ukončen.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet