Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Mojžíři disponují novým dopravním automobilem Ford, nahradil čtyřicet let starou Avii

V úterý 27. března 2018 převzala jednotka sboru dobrovolných hasičů Mojžíř, která je zařazena do kategorie JPO III, nový dopravní automobil DA-L1Z na podvozku Ford Transit. Vozidlo je určeno pro posádku v počtu 1+8 a bude sloužit zejména k dopravě materiálu a hasičů při řešení mimořádných událostí. Ford u jednotky nahradil čtyřicet let starou valníkovou Avii.

Základem vozu je v ČR hojně používaný Ford Transit L3H2 s dvoulitrovým motorem o výkonu 96 kW. O plnění emisních norem se stará DPF a systém katalytické redukce NOx AdBlue. Snazší parkování ulehčují přední a zadní parkovací senzory, nechybí ani tempomat.

Ve vybavení vozidla jsou ruční svítilny, dvě vozidlové radiostanice (digitální EADS a analogová Motorola GM 360), dvě ruční radiostanice Motorola DP2400, variabilní ruční vyprošťovací nástroj, přenosné hasicí přístroje, pracovní LED světlomety s magnetickým uchycením a lékárna velikosti III.

Vozidlo za 1 000 050 Kč včetně DPH dodala firma THT Polička a bylo plně hrazeno z rozpočtu ÚMO Ústí nad Labem – Neštěmice. Předání vozidla se pak zhostila sama paní starostka Yveta Tomková.

Touto cestou bychom ještě jednou chtěli poděkovat naší paní starostce za tento krásný dárek a těšíme se na další spolupráci.

JSDHO Mojžíř
Sdílet