Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na nádraží ve Staré Pace hořela lokomotiva

Tři jednotky hasičů vyjely včera 1. července 2009 v podvečer k požáru lokomotivy rychlíku na trase Pardubice – Liberec ve Staré Pace na Jičínsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 18:48 hodin.

Tři jednotky hasičů vyjely včera 1. července 2009 v podvečer k požáru lokomotivy rychlíku na trase Pardubice – Liberec ve Staré Pace na Jičínsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 18:48 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nové Paky, dobrovolní hasiči ze Staré Paky a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové. Lokomotiva rychlíku se třemi vagóny začala hořet na nádraží. Ještě před příjezdem hasičů se snažil požár pod lokomotivou uhasit strojvedoucí.

Hasiči po příjezdu na místo vyvedli z rychlíku celkem 20 dětí a 22 dospělých osob a dohasili ručními hasicími přístroji doutnající elektroinstalaci pod vozem. Velitel zásahu nechal odpojit lokomotivu a odtáhnout od zbývajících vagónů.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet