Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V baru ve Špindlerově Mlýně hořel příruční sklad

Dnes 2. července 2009 v ranních hodinách došlo k požáru příručního skladu v Cafe Baru ve Špindlerově Mlýně na Trutnovsku.

Dnes 2. července 2009 v ranních hodinách došlo k požáru příručního skladu v Cafe Baru ve Špindlerově Mlýně na Trutnovsku.

Na místo v 02:21 hodin vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a Vrchlabí, dále dobrovolní hasiči z Vrchlabí – Podhůří, Špindlerova Mlýna, Hostinného a Dolní Branné.

Při příjezdu první jednotky na místo byl celý prostor silně zakouřen. Hasiči v dýchacích přístrojích lokalizovali ohnisko požáru v příručním skladu. Jeden ze zaměstnanců se nadýchal zplodin hoření, když se snažil vodou z nástěnného hydrantu požár uhasit. Muž byl ošetřen a následně převezen záchrannou službou do nemocnice ve Vrchlabí.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 02:49 hodin a uhasili o deset minut později. Požár poničil elektroinstalaci, dřevěný regál, malby skladu a další místnosti. Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 30 tisíc korun.

Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že příčinou požáru bylo úmyslné jednání neznámé osoby, která vnikla do neuzamčeného skladu a v dřevěném regálu na dvou místech zapálila prázdné kartony od nápojů.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet