Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest cisteren vyjelo k požáru kotelny rodinného domu ve Cvikově, škoda byla vyčíslena na 180 tisíc korun

Požár rodinného domku ve Cvikově byl ohlášen ve středu 4. dubna 2018 ve 21:22 hodin. K události vyjely čtyři jednotky hasičů se šesti cisternovými vozy a automobilovým žebříkem.

Na místo požáru dojeli policisté jako první a v kouřovém oparu se zkontaktovali se samotným majitelem rodinného domu. Ten policistům sdělil, že hoří jeho dům od kotelny

Po krátké chvíli se na místo dostavila i jednotka dobrovolných hasičů ze Cvikova, následně profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí a z České Lípy a také dobrovolní hasiči z Nového Boru,

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová, Policie ČR

Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár v kotelně domu. Jednotky musely rozebrat střešní konstrukci nad kotelnou, aby se dostaly k ohnisku požáru. V zakouřeném prostředí zasahovaly v dýchací technice a požár uhasily dvěma vodními proudy během třiceti minut od vyhlášení poplachu.

K odvětrání prostoru hasiči použili přenosný ventilátor a objekt prohlédli termokamerou. V domě se naštěstí v době požáru nikdo nenacházel, a tak nedošlo ke zranění ani nadýchání zplodinami hoření.

Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci záložního zdroje čerpadla v kotelně, odhadnutá škoda je 180.000 Kč,

doplnil ke středečnímu výjezdu vyšetřovatel nprap. Tomáš Polák.

Na základnu se jednotky vrátily zhruba za dvě hodiny.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet