Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda uzavřela silnici v obci Bělá na Semilsku, mladý motorkář nepřežil srážku s osobním vozem

Kvůli vážné dopravní nehodě byla ve čtvrtek od půl sedmé ráno, uzavřena na dvě hodiny silnice vedoucí od Bělé na Libštát na Semilsku. Střetl se tam osobní vůz s řidičem motocyklu.

Podle zatím předběžných informací začal mladík na motorce před pravotočivou zatáčkou předjíždět vozidlo, které jelo před ním. Při tomto manévru vjel s největší pravděpodobností do protisměru, kde v tu chvíli jel řidič s osobním vozidlem Ford Fiesta a došlo ke srážce. Na místo byla okamžitě přivolána Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje.

Naše posádky resuscitovaly řidiče motorky bezmála hodinu. Ale i přes veškerou snahu lékařů se ho nepodařilo zachránit a svým zraněním podlehl.,

řekl mluvčí zdravotníků Michail Georgiev.

Místo dopravní nehody dokumentují dopravní policisté a následně celý spisový materiál postoupí Službě kriminální policie a vyšetřování, která se bude případem tragické nehody a jejím zaviněním po trestně právní rovině nadále zabývat.

U události zasahovali hasiči z Jilemnice a Lomnice nad Popelkou. Jednotky provedly protipožární opatření na osobním automobilu a poskytly jeho řidiči předlékařskou první pomoc. Hasiči po vyšetření tragické nehody zasypali uniklé provozní náplně sorbentem a uklidili komunikaci. Po dobu zásahu byla silnice kompletně uzavřena,

uvedla Pavlína Bílková, mluvčí hasičů.

Současně byl k rodině zemřelého řidiče motorky, ve kterém byl ztotožněn 17letý mladík, vyslán policejní intervent, aby tuto tragickou událost oznámil nejbližším.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
Sdílet