Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva včerejší zásahy jednotky HZS SŽDC Plzeň

Jednotka vyjela vozy RZA – L3R v počtu 1+1, trať 182, žkm 010.000 k DN – převrácený kamion hrozící pádem na trať. Jednotka po příjezdu na místo události provedla průzkum tratě na kterou při DN napadaly úlomky havarovaného vozu a zábradlí z mostu.

Nákladní vlak srazil ženu přecházející přes kolejiště

Ilustrační foto

Čas výjezdu 09:09
Jednotka vyjela vozy RZA – L3R a CAS K 24 – S2V v počtu 1+4, trať 170, žkm 63.800 k nahlášené sražené osobě v zastávce Cerhovice. Jednotka po příjezdu na místo události provedla průzkum a bylo zjištěno že zranění osoby se neslučují se známkami života. Jednotka spolupracovala při šetření MU, poté vyčkala příjezdu pohřební služby.

Beze škod a zranění.
Návrat na základnu v 11:35


Převrácený kamoin hrozící pádem do tratě

Čas výjezdu 19:38
Jednotka vyjela vozy RZA – L3R v počtu 1+1, trať 182, žkm 010.000 k DN – převrácený kamion hrozící pádem na trať. Jednotka po příjezdu na místo události provedla průzkum tratě na kterou při DN napadaly
úlomky havarovaného vozu a zábradlí z mostu.

Tyto již byly před příjezdem jednotky odstraněny jednotkou HZS Pk ÚO Domažlice. Průzkumem bylo zjištěno, že průjezdnost tratě je bez omezení, pouze sloup na kterém je uchycen optokabel je mírně vyvrácen, ale nebrání provozu. Dále prováděla zajištění místa nehody a žel. provozu z důvodu hrozícího pádu kamionu na žel. trať a spolupracovala s jednotkou HZS Pk ÚO Domažlice.

Předběžná škoda na majetku SŽDC je cca 5000,– Kč.
Bez zranění a škody na zasahující technice.
Návrat na základnu 01:25

Ilustrační foto


HZS SŽDC Plzeň


-swo-

Sdílet