Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U dvou dopravních nehod motocyklistů zasahovali hasiči na Olomoucku

Bohužel příznivé počasí a možnosti vyrazit na svých dvoukolových strojích sebou přináší i smutnou stránku světa na dvou kolech. Po včerejší vážné dopravní nehodě, při které došlo k vážnému ztrátovému poranění mladého motorkáře i dnes zasahovali hasiči na Olomoucku u dvou těžkých nehod podobného charakteru.

Krátce po patnácté hodině vyjela jednotka profesionální požární stanice ze Šternberka k nehodě motocyklisty. Ten ze svým strojem narazil do svodidel a způsobil si tržnou ránu na dolní končetině. Hasiči asistovali přivolané letecké záchranné službě a poté provedli nutná bezpečnostní opatření s úklidem komunikace.

U druhé dopravní nehody, po střetu osobního vozidla s motocyklem u Unčovic na Olomoucku, zasahovala jednotka požární stanice Olomouc a dobrovolní hasiči ze Senice na Hané. Hasiči asistovali posádce zdravotníků ZZS a poté provedli úklid po dopravní nehodě. Na místě nehody nezvykle zasahovala jednotka z Olomouce. Stávající jednotka profesionální požární stanice z Litovle v tu chvíli pomáhala likvidovat rozsáhlý lesní požár u Nové Hradečné. Z důvodu zajištění dojezdu jednotky pro případnou podobnou pomoc byla do Litovle na stanici jako záložní jednotka vyslána právě jednotka z Olomouce.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet