Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přívaly vody zaměstnaly hasiče hlavně na Trutnovsku a Náchodsku

Déšť, zaplavené sklepy a silnice zaměstnaly včera 2. července 2009 desítky hasičů hlavně na Trutnovsku a Náchodsku. Hasiči vyjeli více jak dvacetkrát na čerpání vody ze sklepů, odklízení bahna ze silnic nebo čištění koryt řek. Kvůli ucpané propusti se rozlil potok v Soukenické ulici v Broumově na Náchodsku a zaplavil vozovku. Voda nebezpečně ohrožovala také závod Veba

Déšť, zaplavené sklepy a silnice zaměstnaly včera 2. července 2009 desítky hasičů hlavně na Trutnovsku a Náchodsku. Hasiči vyjeli více jak dvacetkrát na čerpání vody ze sklepů, odklízení bahna ze silnic nebo čištění koryt řek.

Kvůli ucpané propusti se rozlil potok v Soukenické ulici v Broumově na Náchodsku a zaplavil vozovku. Voda nebezpečně ohrožovala také závod Veba. Profesionální a dobrovolní hasiči z Broumova a podniku Veba 01 Broumov – Olivětín museli přehradit část parkoviště, aby se voda nedostala do závodu Veba Olivětín. V místě byla zastavena veškerá doprava a po opadnutí vody hasiči odčerpali zatopené prostory.

Foto: SDH Broumov

V Martínkovicích na Náchodsku se vylila z břehů řeka Stěnava, která zaplavila místní komunikace a několik sklepů.

Podmáčená půda způsobila sesuv bahna a kamení na silnici č. 014 21 ve směru na Peklo na Náchodsku. Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují ve spolupráci se strážníky Městské policie uzavřeli daný úsek vozovky.

Na potoce Dřevíč ve Stárkově a Velkém Dřevíči hasiči během večera monitorovali povodňovou situaci.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Trutnovska zasahovali u téměř 20 událostí v souvislosti s deštěm. Na Trutnovsku hasiči odčerpávali vodu v Bedřichově, Špindlerově Mlýně, Závodí, Velkých Svatoňovicích, Dolní Kalné, Starém Rokytníku nebo Hertvíkovicích.

V Markoušovicích velká voda zaplavila prostory masokombinátu a znehodnotila uskladněné maso a technologické zařízení. Dobrovolní hasiči z Úpice, Batňovic, Rtyně v Podkrkonoší a Velkých Svatoňovic odčerpávali vodu až do odpoledních hodin. Na několika místech hasiči uvolňovali kanálové vpustě.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje


-swo-

Sdílet