Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár kabiny multikáry v obci Sazovice

Dne 3. 7. 2009 v 07:20 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Sazovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u rodinného domu došlo k požáru multikáry.

Dne 3. 7. 2009 v 07:20 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Sazovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u rodinného domu došlo k požáru multikáry.

Kouřícího auta si jako první všimli náhodní svědci, kteří informovali obyvatele domu a požár byl nahlášen na tísňovou linku hasičů. Před příjezdem jednotky na místě zasahoval jeden místní dobrovolný hasič, který proti začínajícímu požáru použil tři přenosné hasicí přístroje.

K rychlejšímu dojedu do místa požáru zvolila jednotka zkratku přes pole a čas příjezdu se zkrátil na osm minut. Po dojezdu profesionálů bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a požár kabiny byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru na blízký dům, a uchránit také palivovou nádrž před poškozením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že vozidlo odstavil před domem, kam přivezl písek. Po odchodu za dům došlo k požáru pod kabinou auta. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 400.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet