Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič závodního auta narazil do náklaďáku

Dne 3. 7. 2009 v 09:48 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Vizovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína nejdříve s jedním zásahovým vozem a později i se speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Lázeňská došlo k dopravní nehodě mezi osobním upraveným autem zn. Š Fabia a nákladním autem zn. Avia.

Dne 3. 7. 2009 v 09:48 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Vizovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína nejdříve s jedním zásahovým vozem a později i se speciálním protichemickým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Lázeňská došlo k dopravní nehodě mezi osobním upraveným autem zn. Š Fabia a nákladním autem zn. Avia.

Řidič osobního auta vyjel ve vysoké rychlosti ze zatáčky v obci a i přes dvacetimetrové intenzivní brzdění se svým speciálem nakonec narazil do boku nákladního auta, které zde vykládalo písek z korby. Po čelním nárazu došlo k proražení nádrže u nákladního vozu a k většímu úniku nafty na vozovku.

Při nehodě byl zrovna řidič nákladního auta v kabině a po nárazu vyletěl otevřenými dveřmi na vozovku. Při pádu se zranil na ruce. Na pomoc mu vyjela posádka zdravotnické záchranné služby, jejíž lékař zranění ošetřil a řidič zůstal na místě nehody k podání svědectví.

Velitel zásahu si pro prohlídce místa a spotřebování všech sorbentů nechal na místo vyslat další posilový vůz s protichemickou výbavou. Pomocí větší zásoby sorbčních látek byl úsek znečištěné vozovky postupně zasypán a nafta byla zlikvidována.

Po dobu zásahu hasičů byla vozovka k místnímu šenku zcela uzavřena. Hasiči likvidovali následky této dopravní nehody asi dvě hodiny.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet