Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali zraněného muže

K záchraně muže, na kterého se převrátil transformátor, dnes hasiči vyjížděli do Dominikánské ulice v Brně. V provozní části podzemí obchodního centra Velký špalíček pracovníci firmy montovali nový transformátor. Při manipulaci se zařízení převrátilo na bok.

K záchraně muže, na kterého se převrátil transformátor, dnes hasiči vyjížděli do Dominikánské ulice v Brně.

V provozní části podzemí obchodního centra Velký špalíček pracovníci firmy montovali nový transformátor. Při manipulaci se zařízení převrátilo na bok. Transformátor o hmotnosti zhruba 1750 kilogramů spadl na 45letého muže, kterému přimáčkl nohu a ruku.

Hasiči byli o pomoc požádáni v 9.55 hodin, jednotka ze stanice v Lidické ulici byla i přes komplikace při jízdě po rozkopané příjezdové trase na místě do čtyř minut. K záchraně zraněného hasiči použili dva hydraulické zvedací vaky a tři hřebenové zvedáky. Protože muž měl vážně zraněné končetiny, zřícené trafo museli hasiči zvedat postupně tak, aby muže vyprostili co nejšetrněji.

Třinácti zasahujícím hasičům se zraněného podařilo vyprostit za necelých dvacet minut a muže předali do péče zdravotníků. Těm ještě pomohli při ošetřování a nakládání zraněného do sanitky k převozu do nemocnice.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-miw-
 

Sdílet