Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IRON FIREMAN® 2009 – letos na atraktivnějším místě

Další ročník nejtěžší soutěže v TFA v Evropě proběhne 5.září 2009 v Praze na Pankráci. Opět uvažujeme pro větší atraktivnost o paralelním závodě. Nepůjde ovšem o vyřazovací závod, každému závodníkovi se započítá jeho čas. Nově jsou spuštěny stránky soutěže na adrese www.ironfireman.eu

Další ročník nejtěžší soutěže v TFA v Evropě proběhne 5.září 2009 v Praze na Pankráci. Opět uvažujeme pro větší atraktivnost o paralelním závodě. Nepůjde ovšem o vyřazovací závod, každému závodníkovi se započítá jeho čas. Nově jsou spuštěny stránky soutěže na adrese www.ironfireman.eu


Disciplíny jsou stejné jako v minulém roce a závodník je musí absolvovat v plné výzbroji (dvouvrstvý zásahový oblek včetně kalhot, zásahové boty typu HAIX atp. (nejsou povoleny polobotky určené k zásahu), zásahová přilba, dýchací přístroj s kompozitní lahví včetně masky (dýchací přístroj bude aktivován před vstupem do budovy).

UPOZORNĚNÍ : Každý závodník si musí přinést vlastní dýchací přístroj s plnou zásobou vzduchu a svou vlastní masku. Pro zahraniční závodníky, kteří se budou přepravovat letecky je připravena dýchací technika dodaná pořadatelem závodu včetně masky.

- rozbalení 4 B hadic s proudnicí. Následné sbalení dvou hadic B – 100 úderů do hamer boxu – přenášení dvou kanystrů s vodou- přeskok přes bariéru- přenos figuríny (alternativně závaží)- přeskok bariéry- aktivace dýchací techniky, nasazení masky- výstup do 23.patra budovy CITY EMPIRIA

Čas se nezastavuje, všechny disciplíny se provádějí v celku. Pořadatel stanoví dle podmínek a délky trati maximální časový limit, po který musí závodník absolvovat silové disciplíny před budovou. Pokud nebude časový limit dodržen nebo pokud závodník nesplní jakoukoliv disciplínu, je diskvalifikován.

Časový limit bude stanoven i pro výstup do 23.patra budovy. Během závodu bude s každým závodníkem rozhodčí.

POZOR: Není povoleno, aby závodníka doprovázel v průběhu závodu kdokoliv jiný než rozhodčí nebo pořadatel ! Toto platí i pro výstup do budovy. Při nesplnění bude závodník diskvalifikován. Startovné je stále stejné jako v minulých letech, tedy 500Kč (20 Euro).

Vybrané startovné bude použito na finanční odměnu pro první čtyři závodníky s nejlepším časem. Cena se tedy bude odvíjet od vybrané částky. Přihlásit do soutěže se můžete ZDE. Dobrovolní hasiči budou do závodu zařazeni pouze pokud nedojde k naplnění počtu závodníků.

Další informace na webu www.ironfireman.eu nebo na emailu: kavka@ironfireman.eu 

Sdílet