Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silniční běh Rohatecká desítka opět láká na start i hasiče, proběhne na začátku května 2019

Druhé čtvrtstoletí načne svým šestadvacátým ročníkem v Rohatci na Hodonínsku běžecký závod Rohatecká desítka. Organizátoři z řad místní dobrovolné jednotky zde již pošesté vyhlašují přebor profesionálních a dobrovolných hasičů v silničním běhu na pět kilometrů.

Závod se v malebné obci na břehu řeky Moravy koná pravidelně ve státní svátek 8. května 2019. Letos tak vychází na středu.

Běží se na asfaltových okruzích v centru obce. Na závodníky čeká povětšinou rovina a rychlá trať. Jedinou menší záludností je krátký, ale výživný kopeček, který následuje bezprostředně po seběhu přibližně v polovině okruhu.

Hlavní závod na deset kilometrů čítá šest kol, hasiči běží polovinu. Pro běžce je připraveno občerstvení, jak při závodě, tak i v cíli. Loňského ročníku se zúčastnilo šest hasičů na pětikilometrové trati, dva borci si troufli na desítku.

Účastnický rekord z roku 2017, kdy startovalo celkem sedmnáct hasičů a hasiček, tak zůstal nepokořen. Vítězství v hasičských přeborech si připsal Aleš Baklík z SDH Strážnice časem 19:50.

V rámci sportovního dopoledne soutěží také děti všech věkových kategorií na tratích od 60 metrů po jeden okruh hlavního závodu v délce 1660 metrů.

Součástí akce je veřejný štafetový běh na 4×300 metrů pro širokou veřejnost, také pro tento závod je možné sestavit hasičský tým. Program začíná v 9:00, hlavní závod včetně hasičských přeborů startuje v 11:30 hodin.

Luděk Durďák
Sdílet
Přiložené soubory
Plakát-2019.pdf zobrazit online PDF 924 kB