Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vydání příležitostní poštovní známky

Na vaše žádosti vám představujeme příležitostní poštovní známku vydanou k mezinárodní hasičské soutěži Ostrava 2009 a představenou při Propagační jízdě Přibyslav – Ostrava 2009 17. června 2009 na tiskové konferenci v ostravské radnici.

Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky vydá dne 17. června 2009 příležitostnou poštovní známku nominální hodnoty 17 Kč věnovanou Mezinárodní soutěži hasičů CTIF, která se bude konat ve dnech 19. – 26. července 2009 v Ostravě.

CTIF (Comité technique international de prévention et d´extinction du feu – Mezinárodní technický výbor pro prevenci a hašení požárů) je nejvýznamnější celosvětovou organizací hasičů. Byl založen v Paříži již v r. 1900. Česká republika je zastoupena v CTIF Českým národním výborem CTIF, který je pořadatelem XIV. mezinárodní hasičské soutěže a XVII. mezinárodní soutěže hasičské mládeže, tzv. hasičské olympiády. Hasičská olympiáda byla ve všech státech, kde se konala, pokládána za akci celostátního významu. Soutěže v Ostravě se zúčastní kolem 3500 přímých aktérů (sportovců, rozhodčích, organizačních pracovníků a významných hostů) z více než 30 zemí světa. Soutěží se v klasických disciplínách CTIF mužů, žen a dětí a v disciplínách požárního sportu. Na známce je zobrazen požární útok, který doplňují texty Mezinárodní soutěž hasičů, OSTRAVA 2009, CTIF a logo CTIF.

Autorem grafické úpravy emise je grafik Oldřich Pošmurný.

Známku o rozměrech obrazové části 40 × 23 mm na šířku vytiskla Poštovní tiskárna cenin Praha, a.s. barevným ofsetem v tiskových listech po 50 kusech.

Se známkou se vydává obálka prvního dne vydání včetně příležitostného poštovního razítka. V obrazové části obálky je zobrazen štafetový běh. Obálka je vytištěna jednobarevným ofsetem.

Známka má katalogové číslo 602 a platí od 17. června 2009 do odvolání.


Info a foto: SH ČMS

-wap-

Sdílet