Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladíkovi hasiči zachraňovali prst od prstýnku

Přímo na ruce hasiči v Židlochovicích mladému muži odstraňovali prstýnek ze silně zhmožděného a naběhlého prstu. Devatenáctiletý mladík si prst, na kterém měl prstýnek z chirurgické oceli zranil a v neděli odpoledne vyhledal lékařskou pomoc v nemocnici v Hustopečích.

Přímo na ruce hasiči v Židlochovicích mladému muži odstraňovali prstýnek ze silně zhmožděného a naběhlého prstu.

Devatenáctiletý mladík si prst, na kterém měl prstýnek z chirurgické oceli zranil a v neděli odpoledne vyhledal lékařskou pomoc v nemocnici v Hustopečích. Zdravotníkům z chirurgického oddělení nemocnice se ale prstýnek z prstu nepodařilo sundat a požádali o pomoc hasiče ze stanice v Židlochovicích. Na stanici v Židlochovicích se mladík dostavil se silně pohmožděným a naběhlým prostředníkem pravé ruky.

K záchraně zraněného prstu hasiči v dílně stanice velmi šetrně použili zámečnický svěrák. Prstýnek z chirurgické oceli pomalu, za neustálého ochlazování, pomocí jehlových pilníků a plátku pilky šetrně a bez dalšího zranění přepilovali. Prstýnek se hasičům z prstu podařilo sundat za necelých 20 minut. Zbytky prstýnku předali majiteli a mladíka s pohmožděným prstem pak odeslali k dalšímu ošetření do nemocnice.




por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet