Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celosvětově uznávanou cenu Red Dot Award získaly rukavice SensPro od společnosti Holík

Rukavice SensPro® od společnosti Holík International získaly celosvětově uznávanou cenu Red Dot Award v kategorii Product design 2018.

Výjimečný funkční design rukavic SensPro ocenila mezinárodní odborná porota, která v letošním roce individuálně posuzovala a vybírala to nejlepší z více jak 6300 přihlášených produktů od designerů a výrobců z 59 zemí světa.

SensPro jsou hasičské zásahové rukavice se zabudovanou elektronikou a senzory, které měří teplotu v nejbližším okolí hasiče i aktuální teplotu vzdálených předmětů.

Přečtěte siPYROS 2017: Firma Holík International prezentovala svou kolekci pro hasiče včetně rukavice SensPro

V praxi jde o to, že hasiči sice mají oděv, který je chrání před žárem a vysokými teplotami, ale při hašení v tak nebezpečném prostředí netuší, a ani nevnímají, v jaké teplotě se pohybují.

Pomocí světelného bargrafu na hřbetu rukavice se jim dostane jasná vizuální informace, zda je okolí bezpečné. LED diody na světelném bargrafu fungují jako semafor – zelená, oranžová, červená – pozor příliš vysoká teplota,

vysvětlil za firmu Holík International ředitel pro inovace Tomáš Pekař.

Rukavice je navržená ve speciálním 3D anatomickém střihu, což výrazně zlepšuje obratnost a komfort pro nositele.

Celý systém včetně dobíjecí baterie je prvním textilním výrobkem, který je certifikovaný pro výbušné prostředí. Součástí rukavic je aplikace do chytrého telefonu, která umožňuje upravit nastavení a zobrazuje naměřené teploty.

SensPro rukavice hasičům obnovují smysl teplotního vnímání a pomáhají jim chránit svůj vlastní život a zdraví, zatímco zachraňují životy jiných.

Ocenění si přeberou zástupci společnosti na slavnostním Red Dot galavečeru, který se bude konat 9. července roku 2018 v německém Essenu.

Více informací o rukavicích SensPro je možné získat na: www.senspro.cz.
Bližší informace o společnosti jsou na www.holik-international.cz.

Sdílet