Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu byla zraněna jedna osoba

V noci z pondělí 6. července 2009 na úterý 7. července 2009 došlo k požáru domu v Dobré Vodě u Hořic na Jičínsku. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena ve 23:17 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic, dobrovolní hasiči z Dobré Vody a Hořic.

V noci z pondělí 6. července 2009 na úterý 7. července 2009 došlo k požáru domu v Dobré Vodě u Hořic na Jičínsku. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena ve 23:17 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic, dobrovolní hasiči z Dobré Vody a Hořic.


Hořet začalo v jedné z přízemních místností stavby určené pro obchod. V přízemí i prvním patře se nacházely kanceláře, kuchyňky, sociální zařízení i pokoj. V jednom z pokojů v prvním patře spal čtyřiačtyřicetiletý majitel, který se snažil z hořícího domu dostat. Hasiči našli zraněného muže u schodiště a vynesli jej ven. Muž byl okamžitě ošetřen a převezen záchrannou službou do nemocnice v Jičíně.

Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 23:37 hodin. Požár zničil celou jednu místnost, dolní i horní patro objektu bylo celé zakouřené a poničené zplodinami hoření. Po lokalizaci hasiči odvětrali zakouřený prostor domu. Požár se podařilo zlikvidovat 43 minut po půlnoci. Majitelka stavby odhadla škodu na 1 milión korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření.




por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-. -wap-

Sdílet