Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prestižní soutěž Orlická věž proběhla v roce 2018 již po osmadvacáté, účastnilo se 81 závodníků

Dne 23. května 2018 krátce po deváté hodině odstartoval v areálu hasičské stanice v Ústí nad Orlicí již 28. ročník celostátní soutěže nazvaný Orlická věž. Profesionální hasiči z celé České republiky soutěžili v jedné z disciplín požárního sportu, a to ve výstupu do čtvrtého patra cvičné věže pomocí hákového žebříku.

Každoročně se soutěže účastní přibližně 130 nejlepších závodníků z celé České republiky a Slovenska. Tento rok se závodu účastnilo celkem 81 závodníků.

Příslušníci v okrese Ústí nad Orlicí opravdu žijí sportem. Hasiči tady podávají skvělé výkony v požárním sportu, v nejtěžších hasičských disciplínách TFA, ve futsalu, orientačním běhu, ale i ve výstupu na cvičnou věž.

Počasí závodníkům opravdu přálo. Mezi závodníky panovala jako každý rok výborná nálada. Tato soutěž je specifická tím, že soutěžící mají čtyři pokusy vyběhnout do 4. podlaží cvičné věže. Ve čtvrtém kole musel být závod z důvodu dešťové přeháňky přerušen, a poté už byl závod zdárně ukončen


Během soutěže se na centrální stanici v Ústí nad Orlicí konal také den otevřených dveří. Děti se zajímaly nejen o techniku, ale na chvíli se proměnily i ve skvělé fanoušky závodu.

Na soutěž již podruhé zavítal koordinátor Besipu pro Pardubický kraj se stánkem plným zajímavých soutěží a trenažérem – simulátorem nárazu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Orlická_věž_2018.xls zobrazit online XLS 217 kB