Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár poničil prodejní stánky v ostravském podchodu

Škoda odhadem kolem 400 tisíc korun vznikla v noci na úterý 7. 7. 2009 na třech prodejních stáncích v podchodu v Ostravě-Hrabůvce, když v jednom z nich hořelo a do dalších dvou se dostal štiplavý kouř.

Škoda odhadem kolem 400 tisíc korun vznikla v noci na úterý 7. 7. 2009 na třech prodejních stáncích v podchodu v Ostravě-Hrabůvce, když v jednom z nich hořelo a do dalších dvou se dostal štiplavý kouř. Na místě zasahovaly dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár zpozorovali svědci zhruba hodinu po pondělní půlnoci v podchodu v ulici Dr. Martínka (u restaurace Venuše). Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hrabůvky a Zábřehu. Do hořícího stánku s oblečením a obuví se dostali po rozřezání mříží na stánku. Požár dostali pod kontrolu během 20 minut, zhruba stejnou dobu jim trvalo dohašení, vynášení věcí ze stánku a odvětrání podchodu.


V dalších dvou stáncích, kde na zboží „úřadoval" kouř, bylo pekařství a prodejna příslušenství k mobilním telefonům. Příčina vzniku požáru je v šetření.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 

-miw-

Sdílet