Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranáři přivezli pomoc obětem povodní

Humanitární pomoc do obcí postižených povodněmi o víkendu přivezli jihomoravští vodní záchranáři spolu s hasiči. Jednalo se o zásilku v hodnotě půl milionu korun, kterou v neděli ráno záchranáři Vodní záchranné služby, MS Nové Mlýny ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje naložili a přepravili do obcí na Novojičínsku.

Humanitární pomoc do obcí postižených povodněmi o víkendu přivezli jihomoravští vodní záchranáři spolu s hasiči.

Jednalo se o zásilku v hodnotě půl milionu korun, kterou v neděli ráno záchranáři Vodní záchranné služby, MS Nové Mlýny ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje naložili a přepravili do obcí na Novojičínsku.

Humanitární zásilka směřovala do obcí Kunín, Jeseník nad Odrou, Hodslavice, Životice a Šenov u Nového Jičína.

Kamion do postižené oblasti dopravil automatické pračky, které byly určeny pro konkrétní postižené rodiny v jednotlivých obcích, ale i dětské jednorázové pleny, dětské výživy, kojeneckou vodu, kosmetiku pro děti, ručníky, osušky a jiné věcné dary poskytnuté občany Újezdu u Brna, společností Elektro Spáčil a dalšími jihomoravskými firmami a individuálními dárci. Dvě automatické pračky byly pořízeny z výtěžku sbírky vodních záchranářů.

V současné době připravují záchranáři na základě podnětu a požadavků krizových štábů uvedených obcí vypravení dalšího humanitárního materiálu. Tentokrát v podobě stavebních koleček, holínek, pracovních rukavic, ručního nářadí, a jiného potřebného materiálu k odstraňování následků ničivé povodně.

Ing Stanislav Hrdlička
velitel oblastní stanice
VZS Nové Mlýny

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet