Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči města Pečky disponují velitelským automobilem Dacia Duster, nahradil vysloužilou Felicii

Nový velitelský automobil Dacia Duster pořídilo v roce 2017 město Pečky pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů.

Automobil dodala firma PROGRES SERVIS SIBŘINA za 773 215,40 Kč včetně DPH. Byl pořízen ve variantě s pohonem všech kol a ochranou podvozku. V předním nárazníku je na levé straně zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Vůz je vybaven předními mlhovými světlomety, automatickým rozsvícením světel po nastartování, elektricky nastavitelnými a vyhřívanými zrcátky, zadním stěračem s ostřikovačem a parkovacím senzorem.

Kabina osádky je v dosahu řidiče a spolujezdce vybavena vozidlovou analogovou radiostanicí Motorola s tlačítkovým mikrofonem. Nechybí dvě ruční radiostanice v dobíjecích úchytech, v dalších dvou jsou ruční svítilny.

V zadní části jsou oranžová světla pro označení automobilu jako překážky v silničním provozu. Zapínání těchto světel je konstruováno tak, aby bylo vyloučeno jejich použití během jízdy.

Pečky jsou město ležící v okrese Kolín asi 15 kilometrů severozápadně od Kolína. Mají přibližně 4 800 obyvatel a jejich katastrální území má rozlohu 1075 hektarů. Součástí města Pečky je i sídlo Velké Chvalovice.

Od roku 1999 je jednotka zařazena do kategorie JPO II/1. Družstvo o zmenšeném početním stavu 1+3, ve složení velitel, strojník a dva hasiči, vyjíždí do 5 minut od vyhlášení poplachu.

Sdílet