Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dopravní nehodě dvou vozů u Bílan

Dne 8. 7. 2009 v 06:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Bílan. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/47, mezi obcí Kroměříž a Hulín, došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Š Felicia a Renault Laguna.

Dne 8. 7. 2009 v 06:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Bílan.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/47, mezi obcí Kroměříž a Hulín, došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Š Felicia a Renault Laguna.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů se jeden z vraků po silnici roztočil a unikající provozní kapaliny znečistili vozovku. Jedno z vozidel zablokovalo dopravu a druhé skončilo v příkopu. Tři muži utrpěli při nehodě šok a na místě je musel prohlédnout lékař přivolané posádky zdravotnické záchranné služby.

Hasiči se věnovali zajištění vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny museli zlikvidovat větším množstvím sorbentů.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla značně omezena doprava a v ranní špičce se tvořily kolony. Pomocí kuželů hasiči vytvořili průjezdní pruh a dopravu řídili až do příjezdu policie.

Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s odklizením vraků a s uvolněním dopravy na hlavním tahu.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet