Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POVODNĚ 2009: Kvůli hrozbě záplav evakuovali chatovou oblast

Pět hasičských jednotek vyjelo v neděli 5. července 2009 ve 14.03 hodin na pomoc obyvatelům obce Komušín na Klatovsku. Nedaleký rybník Ostrov hrozil protržením hráze

Pět hasičských jednotek vyjelo v neděli 5. července 2009 ve 14.03 hodin na pomoc obyvatelům obce Komušín na Klatovsku. Nedaleký rybník Ostrov hrozil protržením hráze. Podle informace vodohospodáře plnila hráz svou funkci na 30–40 procent a nepomáhalo ani upouštění, hladina byla stále vysoká a další přívalový déšť by hráz neudržela.

PČR se proto rozhodla evakuovat chatovou oblast pod rybníkem, celkem oblast muselo opustit 13 lidí. Na místo byl povolán bagr, aby jeho pomocí byl rozšířen přirozený odtok z rybníka. Poté, co bagr prohloubil koryto odtoku, bylo místo předáno pod dohled JSDH Komušín a PČR. Kolem osmé hodiny ráno povolila PČR návrat obyvatel do chat s tím, že situaci bude monitorovat. V pondělí 6. července kolem poledne začalo opět pršet, ale situace byla již stabilizovaná. Členové JSDH Komušín pouze pročistili odtok rybníka.

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje 

-miw-

Sdílet