Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den IZS v Liberci obohatili také hasiči, představili techniku i vybavení

Krásné počasí v pátek 20. 4. 2018 přilákalo do Liberce stovky návštěvníků na tradiční Den bezpečnosti na silnicích s IZS 2018. Zástupce jednotlivých složek přivítali po půl deváté před OC Forum organizátoři z Týmu silniční bezpečnosti a poděkovali jim za spolupráci.

Den bezpečnosti s IZS je tradiční jednodenní akcí, která probíhá v centrech měst. Připraveny byly výukové programy pro školní skupiny z pozvaných základních a mateřských škol, rodiče s dětmi i pro širokou veřejnost z řad návštěvníků obchodního centra. Za tímto účelem byla zbudována tematická stanoviště, na kterých návštěvníci rotovali.

Hasiči představili technický kontejner, který je určený svým vybavením především pro záchranné a vyprošťovací práce. Kontejner je opravdu nabitý k prasknutí technickými prostředky, které mohou hasičům usnadnit činnost například právě při zásahu u dopravních nehod.

Zájemci se seznámili s hydraulickou vyprošťovací technikou, pneumatickými zvedacími vaky či technikou a nářadím, které je zapotřebí při závalu a výkopových pracích.

V kontejneru mají hasiči mimo jiné i motorové pily, které jsou v pohotovosti například, když likvidují následky mimořádných událostí spojených s počasím. Jsou to přívalové deště, bouřky, extrémně silný vítr apod.

por. Bc. Pavlína Bílková, DiS.
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet