Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dvou dopravních nehodách na Zlínsku

Dne 8. 7. 2009 v 15:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta na střechu u Nevšové. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozidlem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Slavičín.

Dne 8. 7. 2009 v 15:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta na střechu u Nevšové.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozidlem, ve společném výjezdu s jednotkou sboru dobrovolných hasičů obce Slavičín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Slavičínem a Petrůvkou došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Řidič osobního auta nezvládl průjezd zatáčkou a havaroval mimo vozovku. Při havárii se auto převrátilo na střechu a uvnitř zůstal uvězněný řidič.

Hasič přijeli na místo za sedm minut od výjezdu a okamžitě začali vyprošťovat řidiče. Pomocí kombinovaného nářadí byly otevřeny dveře a muž byl vytažen. K překvapení záchranářů neutrpěl řidič žádné zranění a byl pouze preventivně prohlédnut přivolaným lékařem zdravotnické záchranné služby.

Hasiči auto postupně převrátili zpět na kola a vrak zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie policií pomohli s vytažením auta zpět na silnici. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranné systému byla částečně omezena doprava.



Dne 8. 7. 2009 ve 12:04 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Bratřejova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vizovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na místní komunikaci u Lhotska došlo k čelnímu střetu osobního auta Jeep s dodávkou zn. Ford.

Na úzké místní komunikaci se řidiči při jízdě neshodli kdo z nich má přednost a došlo k čelnímu střetu. Po nárazu byl jeden z řidičů lehce zraněn na koleně. V dodávce došlo k převržení a poškození nákladu převáženého piva.

Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Místo bylo předáno hlídce policie, která se událostí zabývala.


mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet