Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár opuštěné budovy v Jesenici na Rakovnicku

Rozsáhlý požár opuštěné a zdevastované budovy v Chotěšově na Rakovnicku byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen ve čtvrtek 9. července 2009 v 00:45 hodin.

Rozsáhlý požár opuštěné a zdevastované budovy v Chotěšově na Rakovnicku byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen ve čtvrtek 9. července 2009 v 00:45 hodin.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Rakovník se dvěma cisternami a posilové jednotky dobrovolných hasičů obce Jesenice, Čistá a Lužná, celkem s pěti cisternami. Současně vyjel na místo události i vyšetřovatel požárů z Kladna.

Po příjezdu hasičů na místo události v 01:15 hodin byl provedeným průzkumem zjištěn rozsáhlý požár opuštěné a zdevastované budovy o rozměrech 20×13m. Zásahová jednotka hasičů okamžitě zahájila hasební práce pomocí třech útočných proudů. Požár byl ve čtvrté fázi hoření, tedy dohořívání. Střecha byla propadlá a na požářišti zbyly jen obvodové zdi. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 01:49 hodin. Konečná likvidace požáru nastala v 02:29 hodin.

V současné době jsou prověřovány dvě příčiny vzniku požáru a to kouření či úmyslné zapálení neznámým pachatelem. Škoda vzniklá požárem je předmětem šetření. 


Foto: Jiří Pospíšil

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno

-miw-

Sdílet