Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Borkovanech způsobil požár domu škodu za téměř tři čtvrtě milionu korun

Po šestnácté hodině 22. dubna 2018 vyjížděli hasiči k požáru střechy rodinného domu do Borkovan. Při požáru se zranil jeden z obyvatel domu. Hasiči požár zlikvidovali po čtyřech hodinách.

K ohni vyrazili profesionální hasiči z Hustopečí a dobrovolné jednotky z Klobouků u Brna, Moutnic a Šitbořic. Na místo vyjeli také profesionální hasiči z Břeclavi s výškovou technikou a protiplynovým automobilem, který vezl zásobu náhradních dýchacích přístrojů.

Hasiči proti plamenům použili čtyři vodní proudy a jednomu z obyvatel poskytli první pomoc. Popáleného muže si pak převzala záchranná služba do své péče a následně odvezla do nemocnice. Požár dostali hasiči pod kontrolu po čtyřiceti minutách od ohlášení.

Rozebírání konstrukcí, vyklízení půdního prostoru a dohašování ohnisek jim trvalo další více jak tři a čtvrt hodiny. Od požáru vynesli na volné prostranství roztržený kanystr a jednu propan-butanovou láhev, kterou pak ochlazovali. Z půdního prostoru vyklízeli slámu, aby nezačalo znovu hořet. Zásah ukončili ve 20.45.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Předběžná škoda je vyčíslena na sedm set tisíc korun. U požáru se zranil jeden obyvatel domu.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet