Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na střeše zajišťovali ulétnutý slunečník

Slunečník, který ulétl na střechu domu a hrozil pádem na chodník, hasiči zajišťovali v Gorkého ulici v Brně. Na místo hasiči ze stanice v Lidické ulici vyjížděli včera po 18. hodině po upozornění muže ze sousedního domu.

Na místo hasiči ze stanice v Lidické ulici vyjížděli po 18. hodině po upozornění muže ze sousedního domu. Velký slunečník s betonovým podstavcem, který mohl spadnout na chodník frekventované ulice, našli na šikmé střeše čtyřpatrového domu. Hasiči proto chodník uzavřeli, velitel zásahu k zajištění ulétnutého předmětu na místo povolal třicetimetrový automobilový žebřík. Kontaktoval také majitele půdního bytu, z něhož se hasičům podařilo proniknout na střechu bez použití žebříku.

Slunečník, který v silném větru ulétl z terasy druhého půdního bytu, hasiči zajistili, sundali se střechy a složený uložili na místo, odkud ho vítr odnesl.

Poryvy větru zaměstnaly hasiče včera i dnes ráno také na dalších místech. Ulomenou větev odstraňovali z vozovky v Milénově ulici v Brně-Lesné, další větev visící nad vozovkou zlikvidovali v Babicích nad Svitavou na Brněnsku. S motorovou pilou při rozřezávání a odstraňování vyvrácených stromů hasiči zasahovali také na silnici u Otnice na Vyškovsku, v ulici U Mlýnka v Oslavanech a u železniční tratě v Troubsku na Brněnsku.

Do Hevlína na Znojemsku byli hasiči přivoláni k překážce na silnici, kterou u hraničního přechodu do Rakouska představoval vyvrácený železný plot. Jednalo se o zhruba deset metrů dlouhý plot. Kovové sloupky hasiči pomocí hydraulických nůžek odstřihli a zbytky plotu uklidili ze silnice.


Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje

-wap-

Sdílet