Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlak ženě amputoval nohy ve Vizovicích

Dne 9. 7. 2009 byli hasiči opakovaně žádáni o pomoc po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

Dne 9. 7. 2009 byli hasiči opakovaně žádáni o pomoc po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji. 

20:41 – Vizovice

Hasiči byli požádáni o pomoc při možném vyproštění zraněné ženy, která byla přejeta na vlakovém nádraží ve Vizovicích. Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína byla na místě za deset minut. V několikatisícovém davu lidí probíhajícího festivalu u nádraží bylo zpočátku velmi komplikované se orientovat. Těžce zraněná žena byla po amputaci nohou naložena do sanitního vozu, které při akci zajišťovalo zdravotnický servis. Hasiči se vrátili na hlavní komunikaci, kde společně s policií připravovali místo pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby. Po dohodě s lékařem a pilotem byla žena z bezpečnostních důvodů odvezena na přistávací plochu pro vrtulníky do nemocnice ve Zlíně, odkud byla transportována na specializované pracoviště do Olomouce.

20:18 – Litenčice

Hasiči byli požádáni o pomoc po havárii osobního auta u obce Litenčice na Kroměřížsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního auta zn. Opel Vectra havaroval mimo silnici, kde se převrátil na střechu. Řidič se z vozu dostal ven a odmítl lékařské ošetření. Hasiči zajistili vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie hasiči auto převrátili zpět na kola a místo předali policii.


19:50 – Rožnov pod Radhoštěm

Hasiči města Rožnov pod Radhoštěm byli vysláni na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut. Po jejich příjezdu na místo byli již zranění v péči zdravotnické záchranné služby, která je následně odvezla do nemocnice. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

18:48 – Hluk

Hasiči byli požádáni o pomoc po havárii osobního auta u obce Hluk. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že před obcí došlo k havárii osobního auta Š Felicia. Řidička nezvládla průjezd zatáčkou, havarovala mimo komunikaci, kde se převrátila na střechu. V době příjezdu hasičů již byla žena v péči zdravotníků. Hasiči zajistili vrak auta proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin. Místo havárie bylo předáno policii.

Sdílet