Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden člověk skončil v péči ZZS po požáru bytu v Kuřimi, patnáct lidí hasiči vyvedli

Dne 27. dubna 2018 dopoledne vyjely jednotky k požáru bytu v Kuřimi. Jeden člověk skončil v péči ZZS. Škoda se odhaduje ve statisících. Budovu muselo opustit několik desítek obyvatel.

Informaci o požáru přijalo operační středisko krátce před 9. hodinou. K zásahu vyjely čtyři jednotky posílené automobilovým žebříkem z brněnské stanice Lidická a protiplynovým vozem z Brna-Líšně. Ten sloužil k výměně dýchací techniky zasahujících hasičů.

Při příjezdu již bytový dům opustilo 15 obyvatel. Dalších 15 hasiči z domu vyvedli někdy i s použitím vyváděcích masek. Proti ohni nasadili jeden vodní proud, kterým se podařilo dostat plameny pod kontrolu během přibližně půl hodiny. Úplnou likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu v 11.22 hodin.

V péči posádky ZZS skončil jeden z obyvatel domu. Po vyšetření a ošetření záchranáři mohl být ponechán na místě.

Byt je v současné době neobyvatelný a náhradní ubytování pro jeho uživatele řeší starosta, který se dostavil na místo požáru.

Vyšetřovatel předběžně odhadl škodu na 900 tisíc korun a při zjišťování příčiny vzniku požáru pracuje s verzí technické závady na elektroinstalaci.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet