Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda ochromila hlavní tah u Vsetína, řidič dodávky nepřežil

V půl třetí odpoledne 27. dubna 2018 byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín se třemi zásahovými vozidly k vážné dopravní nehodě, která se stala na hlavním tahu u Vsetína ve směru na Valašské Meziříčí.

Po příjezdu na místo zjistili hasiči průzkumem, že se zde srazila dodávka s kamionem. Těžce zraněný řidič dodávky zůstal ve vozidle zaklíněn. Hasiči jej proto ihned začali z vozidla za pomocí hydraulických nůžek vyprošťovat a poskytovat předlékařskou první pomoc.

Po vyproštění jej ihned předali záchranářům. Muž byl však ve velmi vážném stavu. Proto mu na místo byl přivolán vrtulník, který jej transportoval do krajské nemocnice. „Řidič však svým vážným zraněním později podlehl“, uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Řidič z kamionu byl při nehodě taktéž zraněn. Do péče si jej převzali další záchranáři, kteří jej následně převezli do nemocnice ve Vsetíně k dalšímu vyšetření.

„Po nehodě z proražené nádrže kamionu vyteklo na cestu a do půdy okolo dvě stě litrů nafty. Z tohoto důvodu byl na místo přivolán zástupce životního prostředí“, zakončila Lucie Javoříková, mluvčí HZS Zlínského kraje.

Příčinu nehody nyní šetří policisté. Po skončení vyšetřování bude kamion z příkopu vyproštěn, díky čemuž lze očekávat omezení průjezdnosti v místě nehody až do večerních hodin.

Sdílet