Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest lidí bylo zraněno při nehodě v Rožnově pod Radhoštěm, zasahoval i vrtulník

Vysoký počet zraněných způsobila nehoda osobního vozu v Rožnově pod Radhoštěm, ke které 1. května 2018 v 16:56 hodin vyjela jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm s jedním cisternovým vozem.

Hasiči byli na místě do několika minut. V osobním voze Mitsubishi cestovaly tři dospělé osoby, tři děti a pes. Při jeho havárii mimo komunikaci došlo ke zranění všech osob. Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě s jejich ošetřením a naložením do sanitních vozů.

Z dosud nezjištěných příčin pětačtyřicetiletý řidič vyjel s vozidlem mimo komunikaci a narazil do břehu.

Řidič i všechny přepravované osoby a to čtyřicetiletá spolujezdkyně, devětadvacetiletý spolujezdec a tři spolucestující nezletilé děti let byly přepraveny k ošetření. Nejmenší dítě i žena byly transportovány k ošetření letecky,

uvedl Vladislav Malcharczik, policejní mluvčí.

Po zajištění vozu proti nebezpečí vzniku požáru a po vyloučení úniku provozních náplní, se hasiči zaměřili také na hledání zaběhlého psa, avšak bez úspěchu.

Jakmile bylo místo zadokumentováno policií, odstranili hasiči havarovaný vůz mimo komunikaci a provedli závěrečný úklid od úlomků z vozu. V 19:05 hodin se jednotka vrátila zpět na svou základnu.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet